0

Б ългарската федерация по тенис създаде първия по рода си Обществен съвет, който ще дава независими препоръки, предназначени да подобрят взаимодействието на централата с всички сфери на обществения живот, съобщиха от централата.

Новият Съвет ще се съсредоточи върху начините за разгръщане имиджа на федерацията както в България, така и в чужбина, а също и за участието на членовете на БФТ в различни събития и инициативи.

Важни акценти в работата на Съвета ще са дейности за промотиране на цялата тенис общност и ползите от тенис спорта, да съдейства за прозрачността и отчетността, както и да помага при изготвянето на нормативната уредба и подготвянето на становище за Министерството на младежта и спорта и други държавни органи.

Първи председател на новосформирания орган ще бъде Винсент Кампос, бивш американски дипломат с дългогодишен опит в България.

Кампос е работил като говорител в посолството на САЩ в София от 2009 г. до 2011 г. Участвал е в множество медийни, академични и граждански инициативи, спомогнали за допълнително укрепване на добрите двустранни отношения между САЩ и България.

Всички членове на Обществения съвет ще работят про боно.