0

П ървата ни ракета Григор Димитров отпадна на 1/8-финал в Мадрид след поражение от Стефанос Циципас, но това в никакъв случай не попречи за пореден път да се радва на сериозна българска агитка в испанската столица.

Близо 50-членната ни агитка не спря да подкрепя хасковлията в „Каха Кагика“. Сред щастливците бяха и Ирина и Иво Димитрови от София, които за втори път пътуват специално до испанската столица, за да гледат единственият българин в тенис елита, а вече плануват и пътуването догодина. „За първи път бяхме там през 2019-а. Тогава той загуби в първия кръг от Тейлър Фриц след два тайбрека, пи хапчета на корта, а след мача стана ясно, че повече няма да работи с Дани Валверду“, разказва за „Мач Телеграф“ Ирина. Гледали са звездата ни и във Виена през 2018 г. Мадрид обаче изглежда знаков за Димитров. Именно там през 2017-а папараци го заловиха на среднощна разходка с Мария Шарапова, с която изкара романс, продължил две години и половина.

„Още след първия си мач Григор бе много отворен към феновете и не подмина абсолютно никой. И от двете страни на съдийския стол разписваше шапки, топки, знаме..., снимаше се, правеше селфита. Каза по дума-две на всеки. След мача с Шварцман го догонихме на стълбите и отново бе усмихнат и си направихме снимки. Скъсява дистанцията, което е невероятно“, допълва на един дъх Ирина. Разказва ни и за цените на билетите. „Ние бяхме с промо пакет за корт „Аранча Санчес“, който е вторият по големи плюс за останалите по-малки, които са общо 15 на цена от 165 евро (за периода 28 април-6 май). Иначе за ден билетите тръгваха от 7 евро до стотици за финалните битки при мъжете и жените“.

Четете в днешния брой на „Мач Телеграф“ останалата част от разказа