0

В мачовете в НБА имаше две изключителни индивидуални изяви - на Домантас Сабонис (42 точки) и Янис Антетокунмпо (43 т., макар и при загуба), но нищо, дори поредната загуба на Никс, нито триумфът на Хийт във Финикс, могат да се сравнят с обявяването на завръщането на Клей Томпсън, пише „Марка“.

Защото след 941 дни без да играе баскетбол, завръщането на Клей привлича вниманието към Голдън Стейт Уориърс, в чийто състав той се завръща официално срещу Кливлънд. „I'm back”, обяви лаконично той профила на Голдън Стейт в Туитър.

Томпсън посочи, че е чакал този момент от дълго време: „Мразя да използвам фразата „не мога да чакам“, но не мога още да чакам да играя за нашите фенове. Наистина обичам да бъда „войн“.



Томпсън, който не е играл от 13 юни 2019 г., когато си счупи коляното и получи друга сериозна контузия на ахилесовото сухожилие, участва в последния тест с отбора си миналата събота, преди официално да обяви, че ще се изправи срещу Cavs.

„Това е много специален момент“, каза партньорът му Дреймънд Грийн. "Само включването му в тренировки вече генерира огромно електричество в отбора. Да го видиш да играе отново две години и половина по-късно е нещо много голямо."

Не само за Голдън Стейт, но и за цялата НБА завръщането на един от най-добрите стрелци за всички времена също ще бъде една от новините този сезон.

Иначе в съботните мачове Домантас Сабонис донесе малко радост за феновете на Пейсърс, чийто сезон се очертава пълна разруха с потъването им на Изток. С 42 точки, шест борби и три асистенции литовецът бе радост за окото при победата над Юта Джаз 125:113, която се оказа най-резултатния за него мач в НБА досега.

Не толкова еуфоричен бе другият герой от кръга Янис Антетокунмпо, който дори с неговите 43 точки, 12 борби и 3 асистенции не вкуси сладостта от победата – подвизите му стигнаха само до загуба 106:114 на Бъкс срещу Хорнетс. За победителите блесна Тери Розиър с 28 точки.

Иначе Янис за 24-ти път достига 40 точки в НБА, и за пети път този сезон. Срещу Хорнетс Янис, Мидълтън и Портис вкараха 89 от 106 точки на своя отбор.

Маями взеха най-заслужената победа за деня – 123:100 във Фийникс с рецитал на Тайлър Херо. В най-доброто си представяне за сезона Херо достигна до 33 точки в една изключителна вечер, в която, влизайки от пейката, набучи 3 от 4 тройки, плюс 12 от 20 стрелби от терена. Хийт, който е без 11 играчи, изравни рекорда си от 22 тройки в един мач.

Резултатите от кръга: Лос Анджелис Клипърс - Мемфис Гризлис 108:123, Шарлът Хорнетс - Милуоки Бъкс 114:106, Детройт Пистънс - Орландо Меджик 97:92, Индиана Пейсърс - Юта Джаз 125:113, Бостън Селтикс - Ню Йорк Никс 99:75, Фийникс Сънс - Маями Хийт 100:123.