0

К ирил Милов спечели сребърен медал от световното първенство по бокса в Белград. Лидерът на националния отбор в класическия стил загуби финала при 97-килограмовите от голямата звезда Артур Алексанян (Арм) - олимпийски и 3-кратен световен шампион.

Мачът беше решен в самото начало. Арменецът направи двойно носене от партер за 2+2 точки и дръпна с 5:0. Милов върна една точка във втората част, но не успя да стопи пасива.

Отличието е изключително за българина, който само преди няколко дни загуби своя баща.

„Допуснах две грешки в партер. Те ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му позволя да ме пренесе - каза пред БНТ Милов. - Това е най-добрата му атака. Тренирах, но може би не достатъчно. Надявам се занапред да стъпя на най-високия световен връх, а защо не на олимпийския. Аз съм един от най-добрите. Знам си възможностите.

Може би шанс, разконцентрирах се и това ми костваше загубата във финала. Няма спортист, който да не е щастлив да се качи на почетна стълбичка. Има разочарование, защото бях дошъл за титла. Най-важното обаче са олимпийските игри. Във втората част се бях много изморил. Не ми стигна малко сила, за да го повдигна. Надявам се да взема реванш на олимпиадата. Всички българи вярваха в мен. Казваха ми, че ще стана първи. Но сега съм двойно по-мотивиран. Когато тренираме, резултатите ще дойдат. Човек е голям, колкото са големи мечтите. Трябва да се трудиш, за да сбъднеш мечтите“, допълни още българският борец.

Треньорът на националния отбор Братан Ценов добави, че едно невнимание е коствало загубата във финала.

Утре на тепиха излиза Едуард Назарян, който ще се бори за титлата в категория до 60 кг.