0

Г ригор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство по тенис в САЩ. Българинът не бе по-слаб на корта, но болежки не позволиха на най-добрия ни тенисист да бъде конкурентен във втората част от мача. Това доведе до крайния резултат 6:7(2), 7:6(8), 6:1, 6:1 в полза на Зверев. Двубоят продължи малко под 4 часа на „Луис Армстронг“ в Ню Йорк. За огромно съжаление нещо се случи с Григор в тайбрека на втора сет и началото на третия, когато явно изпита някакъв дискомфорт и това му попречи да бъде по-добър от противника си, както бе в първите два сета.

В първия сет двамата си размениха по един пробив. Първо Саша взе подаването на българина, но веднага той си възстанови равенството. Димитров обаче правеше страхотни удари и непрекъснато притесняваше своя опонент. Стигна се до тайбрек, в който Гришо дръпна с 5:0 точки и направо помете Зверев. Българинът не се затрудни и поведе в сетовете.

Във втората част ситуацията бе огледална, но Григор отново продължи да бъде по-добър на корта. Той стигна до пробив срещу Зверев за 3:2 гейма и изглеждаше, че българинът върви към спечелване на втори сет. Лош късмет и скъсана мрежа обаче не му дадоха шанс и германецът върна пробива при 4:4. Така се стигна до нов тайбрек, в който германецът бе доста по-конкурентен. Стигна се до 9:8 точки за Зверев, който той успя някак да грабна точката и да изравни сетовете.

В третата част обаче играта на Григор спадна рязко. Той все по-рядко вкарваше първия си сервис и започна да допуска много непредизвикани грешки. А по лицето му си личеше, че той има болежки. Зверев обаче не го пожали, дръпна с два пробива и бързо затвори сета.

Григор посети съблекалнята в опит да облекчи болката, но това не стана. Димитров продължи да се мъчи, въпреки болката и не се отказа от мача, въпреки че си личеше, че няма как да е конкурентен. Публиката видя това и хиляди зрители започнаха да скандират името му. Но неизбежното се случи и Зверев продължи напред с лекота.

 

След мача Зверев похвали Григор. "Първите два сета бяха най-добрите ми през сезона. Двамата направо се убивахме на корта. Имах и малко късмет да взема втората част", призна Зверев. В следващия кръг Александър ще играе срещу италианеца Яник Синер!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX