0

Ш вейцарският милиардер Хансьорг Вис потвърди, че е получил оферта да закупи носителя на трофея в Шампионската лига “Челси”. Лондонският тим е собственост на руския олигарх Роман Абрамович, на когото вече бяха наложени санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза на територията на страната.

Швейцарският милиардер Хансьорг Вис потвърди, че е получил оферта да закупи носителя на трофея в Шампионската лига “Челси”. Лондонският тим е собственост на руския олигарх Роман Абрамович, на когото вече бяха наложени санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза на територията на страната.

Тази сутрин се появиха информации, че Абрамович прави опит максимално бързо да разпродаде имотите си, които притежава на територията на Великобритания, което бе потвърдено от Вис.

“Абрамович се опитва да продаде всичките си вили в Англия, той също иска бързо да се отърве от “Челси”. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим “Челси”, но изчакваме 4-5 дни, защото за момента той иска твърде много за клуба”, заяви швейцарският милиардер пред местното издание “Блик”. По непотвърдена информация акциите на клуба се търгуват за колосалната сума от 3 милиарда паунда, а надеждите на кандидатите са сумата да бъде свалена до 2.4 милиарда.

Абрамович е сред олигарсите, които са подложени на огромен натиск след нахлуването на войските на Руската федерация на територията на Украйна миналия четвъртък.

Междувременно в Англия все повече продължават призивите за налагане на все повече мерки срещу всички руски олигарси. Говорител на Абрамович призна в понеделник, че той се е ангажирал с намирането на мирен изход от конфликта и в момента посредничи между Русия и Украйна. Милиардерът вече предаде управлението на „Челси“ на благотворителна организация близка до “сините”.

Според местната преса натиск има и към друг английски клуб от елита - „Евертън“. Целта е „карамелите“ да прекъснат връзките си с руския милиардер Алишер Усманов. Роденият в Узбекистан бизнесмен е сред олигарсите, близки до Владимир Путин, които получиха санцкии от Европейския съюз.