0

К убрат Пулев ще почака със защитата на пояса си в новия боен спорт Траяд Комбат и ще се качи отново на боксовия ринг. Българинът имаше насрочен мач с бившия ММА шампион Джуниор дос Сантос за 26 февруари, но срещата бе отложена, а сега стана ясно, че съвсем е пропаднала, информира "Спортната джунгла".

Кубрат Пулев ще почака със защитата на пояса си в новия боен спорт Траяд Комбат и ще се качи отново на боксовия ринг. Българинът имаше насрочен мач с бившия ММА шампион Джуниор дос Сантос за 26 февруари, но срещата бе отложена, а сега стана ясно, че съвсем е пропаднала, информира "Спортната джунгла".

Бразилецът вече е подписал нов договор с организацията на Хабиб Нурмагомедов - Eagle FC. Той ще се бие на 20 май с друг бивш боец от UFC - Йорган де Кастро. В същото време пък боксовият специалист Дан Рафаел е категоричен, че Пулев ще се качи отново на ринга за пръв път след загубата му в двубоя за световната титла срещу Антъни Джошуа на 12 декември 2020 г.

Това ще се случи на галавечерта на 14 май, организирана от Triller, като Кобрата ще подгрява мача на брат си Тервел Пулев срещу Сергей Ковальов на галавечерта в Ингълууд, Калифорния. Очаква се Кубрат да има за съперник доста сериозен боксьор в лицето на Андрей Федосов. Руснакът има 32 победи (26 от които с нокаут) и 3 загуби на професионалния ринг. Двубоят между двамата трябва да е в 10 рунда.

Победа ще даде възможност на българина да се завърне в световните ранглисти, където позагуби позиции заради липсата на активност. Все още се чака потвърждение от тима на по-големия брат от фамилията Пулеви. Сред спряганите за други потенциални негови съперници са още Карлос Такам, Ерик Молина, Крис Ареола и Чарлс Мартин.

Според сайта allboxing.ru пък галавечерта в зала The Forum в Калифорния ще е парад на звездите. В нея освен Кубрат, Тервел и двамата им класни руски съперници ще участват още синовете на две легенди в професионалния бокс - наследниците на Ивендър Холифийлд – Еван, и на Фернандо Варгаса - Емилиано, Амадо и Фернандо младши.