0

О коло 20 000 фенове се очакват на вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА. Сблъсъкът е в неделя от 14 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а символичен домакин са „сините“.

Около 20 000 фенове се очакват на вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА. Сблъсъкът е в неделя от 14 часа на Националния стадион „Васил Левски“, а символичен домакин са „сините“.

До вчера бяха продадени почти 10 000 талона, показа проверка на „Монитор“. Справка в системата за онлайн търговия на билетите показа, че феновете на „Левски“ са малко по-активни.

Към момента те са закупили около 6 000 талона, а тези на ЦСКА – 4 000. „Сините“ обаче имат и около 3 000 запалянковци с абонаментни карти, които са извън тази бройка.

Еуфорията сред запалянковците от „Герена“ е огромна заради израстването на тима под ръководството на Станимир Стоилов,

като тимът се изкачи на пето място в класирането. За „червените“ дербито също е от огромно значение, тъй като изостават на 4 точки от лидера „Лудогорец“ в битката за титлата и грешна стъпка може да изпари мечтата за завръщане към шампионската слава.

Иначе прогнозите на синоптиците за неделя са за студено време. Температурата ще бъде малко под нулата, очакват се също силен вятър и снеговалеж. Заради това от „Левски“ са помолили управата на Националния стадион да бъде пуснато отоплението под терена, за да може тревата да е в оптимално състояние.

Според букемйкърите пък ЦСКА е фаворит. Ставката за играчите на Стойчо Младенов се движи около 2, равенството е оценено на 2.90, а победа за „Левски“ с 3.60.

Съдия на мача е Валентин Железов.