0

Б ившият италиански национал Фабрицио Миколи получи присъда от три години и половина затвор, съобщи информационна агенция АНСА. През 2017 година Миколи беше признат за виновен по обвинение в изнудване, при което е действал заедно със сина на шеф на мафията.
Върховният касационен съд на Италия потвърди осъдителната присъда за бившия нападател на Ювентус, който беше обжалвал решението. Инцидентът с изнудването в Палермо се е разиграл през 2010 и 2011 година.
Отделът за борба с организираната престъпност връчи на Миколи официално известие за разследване. Доказателствата показват, че той е използвал сина на мафиотски бос, за да изкара пари.


Фабрицио Миколи се предаде в полицията в северния град Ровиго след произнасянето на присъдата, съобщава Скай Италия.
42-годишният футболист отбеляза 103 гола в общо 259 мача в Серия А в рамките на девет сезона, играейки за Перуджа, Ювентус, Фиорентина и Палермо, като реализира два пъти с екипа на Италия в 10 двубоя за националния отбор.
През 2020 година Фабрицио Миколи беше назначен за помощник-треньор в албанския Динамо Тирана, като това е последната му работа във футбола до момента.