0

Б разилският централен защитник на Арсенал Габриел е отблъснал крадци, носещи бейзболни бухалки, при опит за обир в дума му в Лондон, съобщи "Дейли Мейл", след публикуването на запис от охранителните камери в имота.

23-годишният здравеняк Габриел и негов приятел били последвани от двама маскирани мъже, които опитали да откраднат мерцедеса, телефона и часовника на футболиста през август.
Видеото показва как един от крадците заплашва Габриел с бухалка. Първоначално той спокойно му дава ключовете, след това обаче се изпречва пред нападателите при шофьорската врата, след което високият 1,90 бразилец удря единия в лицето, следва схватка, после и двамата хукват да бягат, а той подкарва колата си.

 

Нападателят е Абделрахам Мусе. Той е осъден на пет години затвор по обвинение в обир и притежание на оръжие, след като полицията го е открила по ДНК, останало по шапката му, която пада по време на схватката. Нападателите били общо трима, но останалите двама не са заловени.

"За щастие няма причинени наранявания, но случилото се е голям шок за потърпевшите. Нападателите обаче са си избрали жертви в добро физическо състояние, които са били способни да се погрижат за себе си", заяви представителят на прокуратурата Мартин Люис.

Футболистите на Арсенал не се дават в подобни ситуации, припомнят британските медии друг инцидент с нападатели с мотор, нападнали Йозил на улицата с нож. Тогава на помощ му се притече съотборникът му Сеад Колашинац, който с голи ръце спря и респектира обирджиите, хвърлили око на колата на турската звезда. Храбрият ляв бек се размина за малко с острието, но накрая обра овациите за смелостта си.