0

М ладият български певец Кристиан Костов е изпратил специално поздравление на руската фигуристка Камила Валиева по случай нейния 16-и рожден ден във вторник, съобщи Спорт-експрес. Както е ясно, Кристиан, класирал България на най-предното второ място на Евровизия 2017, е роден в Москва и дълго време живееше там.

Талантливата, но добила скандална популярност заради допинг аферата в Пекин 2022 състезателка посрещна празника си в Кремъл, където бе на прием при Путин с други олимпийски шампиони. 

През целия ден тя получи хиляди пожелания в социалните мрежи, както от съотборниците си от своята тренировъчна група, така и от фигуристи от други групи, от гимнастици, музиканти и актьори. Шампионът на Грузия Морис Квителашвили придружи поздрава си със смешно видео от Пекин, където Камила разглежда плетени вещи, а на негов въпрос за какво са й, тя му отговаря: „За внуците“.

За Валиева не забравиха и нейните фенове не само от Русия, но и от други страни. В китайския социален сайт Weibo даже са появи мило нейно прозвище. Феновете й са използвали първата буква от името й и китайската дума bao, за да се получи К-бао, което означава „съкровище“.