0

Н а страхотна подкрепа се радва в Катар белгийският вратар Тибо Куртоа.

Агитката му е предвождана от неговата годеница  - израелската моделка Мишел Герциг.

Изящната красавица доведе на Мондиала най-добрата си приятелка Елен, както и родителите си - Ирина, която е рускиня, и Михаел. Най-гласовита на трибуните обаче бе майката на Куртоа – Гите, която е запалена колоездачка. На стадиона в Доха, където Червените дяволи стартираха с 1:0 над Канада, компанията допълваше бащата на футболиста Тиери.

„Можете ли да си представите колко съм развълнувана да поддържам моята любов на моето първо световно първенство?“, попита своите 650 000 последователи в Инстаграм Мишел.


Под кадрите, на които тя развява ентусиазирано белгийското знаме, Тибо й отвърна не по-малко възторжено: „Моята кралица. Страхотно е винаги да си зад мен!“.

 

30-годишният Куртоа изненадващо не бе избран за Играч на мача, въпреки че имаше основна роля за трудната победа. Той направи няколко блестящи спасявания, а и спаси дузпата, изпълнена от Алфонсо Дейвис. Вместо това наградата за най-добър получи плеймейкърът Кевин де Бройне.

В сърцето на Мишел обаче Тибо е №1 и след отразяването на дузпата тя написа в Инстаграм: „Моят крал няма нужда от думи“.

Стражът на Реал (Мадрид) поиска ръката на своята муза в навечерието на 25-ия й рожден ден на 5 юни. За годежа двуметровият Тибо избра крайбрежието на италианския град Амалфи. Влюбените са заедно от юли 2021-а, а преди това Куртоа имаше дълга връзка с Мария Домингес, която му роди дъщеря Адриана (7) и син Николас на 5 г. Раздялата им дойде още докато испанката беше бременна с второто им дете.