0

Д жак Грийлиш преживя един от най-лошите моменти в живота си преди няколко дни, когато крадци нападнаха дома му, докато той играеше мач с Манчестър Сити срещу Евертън в Ливърпул. Нападателите са избягали с плячка на стойност един милион евро. По време на обира в къщата са били семейството на футболиста, неговите родители, двете му сестри, брат му и баба му.

„Нямам думи, за да обясня колко съм съсипан от обира, който се случи в къщата ми преди няколко дни“, започна Грийлиш съобщение в Instagram, публикация, в която той изрази как се чувства след нападението.

„Моето семейство е най-важното нещо за мен и нищо не е по-важно от осигуряването на тяхната безопасност. Това беше травматично преживяване за всички, но съм много благодарен, че никой не беше наранен“, продължи той.

Обирът опетни една прекрасна 2023 г. за играча на Манчестър Сити. Семейството е на първо място, а спортните постижения остават на заден план. „Имах много невероятни преживявания и постижения през последните 12 месеца, но честно казано, най-добрата година от живота ми във футбола не е нещо, което мога да празнувам “, каза той.

„Хората, които извършват тези ужасни престъпления, нямат представа за щетите, които причиняват на живота на хората. Надявам се да бъдат открити и изправени пред правосъдието, за да не се наложи никое друго семейство да премине през същото като нас “, пожела той. 

Накрая Грийлиш изрази своята благодарност към своите фенове. „Оценявам съобщенията от всички и подкрепата от моите приятели, съотборници и клуба. По-положително, бих искал да благодаря на всички за тяхната подкрепа през последната година, желая на вас и вашите семейства щастлива 2024 г.“ , заключи футболистът.