0

О бирджиите, които нахлуха в дома на олимпийския шампион по колоездене Марк Кавендиш и съпругата му Пета, са търсели часовник за 2 милиона британски лири. Спортистът е бил заснет с него на церемонията по връчване на наградите на списание GQ. Въпреки че аксесоарът едва се подава под ръкава на Марк, престъпниците явно са имали набито око.

31-годишният Ромарио Хенри и натрапниците, които разбиха дома на двойката в района Онгар, окръг Есекс, се били привлечени от часовник със син сапфир Richard Mille.

Смята се, че часовникът – за който съдът каза, че е бил даден назаем на 37-годишния Кавендиш за наградите на GQ през 2021 г., е лимитиран модел на стойност поне 2 милиона британски лири, като друг модел е носен от Джей Зи, пише Daily Mail.

Паника настъпила сред обирджиите, когато разбрали, че аксесоарът не се намира в имота. Крещели на колоездача, че това не е желания от тях часовник, когато олимпиецът и съпругата му започнали да показват други модели на Richard Mille на стойност 400 000 и 300 000 британски лири.

След процеса стана ясно, че Ромарио Хенри е бил под наблюдение от лондонската полиция в дните преди обира, но от Скотланд Ярд и полицейското управление в Есекс отказаха повече подробности.

По време на процеса Кавендиш заяви пред съдебните заседатели, че е посланик на марката Richard Mille и често получава назаем луксозни часовници, които да носи на светски прояви.

Според семейство Кавендиш сред предметите, задигнати от двамата крадци, са били два часовника Richard Mille. Единият от тях е бил на стойност 400 000 лири, а другият - 300 000 лири.

Вчера Хенри беше признат за виновен за нападението с нож в имота през ноември 2021 г. след процес в Челмсфордския кралски съд.