0

З латното момиче Цветелина Стоянова започна 30-дневно предизвикателство заедно с феновете си в Инстаграм.

Целта пред бившата гимнастичка е да свали 20-те кг, които е качила през последните месеци.

„Разбира се, това няма как да стане само за месец, но ви каня да отслабнете и да се стегнете за лятото“, обърна се към феновете си 27-годишната красавица, която преживява труден период, откакто загуби баба си Цеца през ноември. Именно възрастната жена е отгледала Цвети, след като майка й Анета починала. „Преди 15 години половината ми сърце си отиде с майка ми, днес другата половина от него си отиде с теб", написа след смъртта на баба си Стоянова.

Сега тя е изготвила специален комплекс от упражнения и лесни рецепти, за да може да се върне в предишната си форма. В пряко включване в социалната мрежа световната шампионка с ансамбъла подчерта: „Няма как без тренировки, пробвала съм. В последните 6 години самата аз не помръдвах. Не съм лекар или диетолог, но всичко, което ще ви кажа, се базира на моите повече от 15 години, прекарани в професионалния спорт“.

За начало Цвети, която през 2016-а оживя след падане от 6-ия етаж, сподели суперсекретната си отвара за „сваляне на тегло и повишаване на имунната система“. Тя включва корен от джинджифил, цейлонска канела, 1 чаена лъжичка пчелен мед и прясно изцеден сок на 1 лимон. „Джинджифилът и канелата се варят 15 минути, след това ги прецеждаме и добавяме лимоновия сок и меда. Пием напитката топла“, обясни Стоянова, която разкри и какво приема до края на деня: „След 1 час пия чиа, накисната от предния ден в алое. Два часа след това хапвам зелено смути от ябълка, киви и магданоз. Още 2 часа по-късно ям варено яйце и се запътвам към фитнес залата, където ходя и бягам 20 обиколки на пътеката, което се равнява на 8 км. Отнема ми час и половина“.

Всеки ден Цвети ще показва и комплекс от упражнения, а относно диетата си уточни: „На човешкия мозък са му нужни 15 минути, за да получи сигнали за ситост, така че трябва да се храним бавно, на често и по малко. За създаването на всеки нов навик са необходими 21 дни. След тренировката пия чай от мента, а вечерям с 1/3 помело и половин чаша червено вино. И в компанията на любимия ми сериал „Приятели“.