0

С портният гигант Sky Sports поднесе извинение на футболиста Дейвид Гудуили, защото в ефир вместо изнасилвач (rapist), беше наречен расист (rasist). Разбира се, грешката е била неволна и навярно е породена от близката етимология на двете думи на английски език.

Спортният канал обаче призна за грешката, която допусна по-рано през деня, когато стана дума за бившия шотландски футболист. 32-годишният Дейвид Гудуили стана обект на интерес от страна на журналистите със завръщането си в Клайд под наем от Рейт Роувърс.

През 2017 г. той и бившият му съотборник Дейвид Робъртсън бяха признати за виновни в граждански съд за изнасилване на Дениз Клеър след нощно излизане в Уест Лотиан.

След като направи грешката на екрана, водещият беше принуден да уточни, че са направили грешка и впоследствие поднесе извинение.

Журналистът каза: „Бихме искали да поднесем извинение на г-н Гудуили. Малко по-рано тази вечер по погрешка съобщихме, че той е бил определен като расист по гражданско дело през 2017 г. Въпросното решение всъщност беше, че Гудуили беше определен като изнасилвач в този случай. Извиняваме се за грешката в репортажа.“