0

Б ившият световен шампион по бокс в тежка категория Джорд Форман заяви, че две жени са повдигнали обвинение в сексуално насилие срещу него за случаи от 70-те години, които 73-годишният в момента боксьор отрича.
Той добави, че въпросните две жени са се опитали да получат всяка по отделно милиони долари от него и от семейството му.

"Те лъжливо твърдят, че съм ги малтретирал сексуално преди повече от 45 години – през 70-те“, заяви Форман в специално изявление. Ясно и категорично отхвърлям подобни обвинения.

Също така боксовата легенда добави, че ще работи активно с адвокатите по този случай, наричайки тези твърдения "схема на обвинителите" и да се защити в съда.

"Гордея се с репутацията си. И чистотата на името ми означава за мене толкова много, колкото моите спортни постижения, и няма да бъда уплашен от неоснователни заплахи и лъжи. Никога не съм търсил подобни сблъсъци, но няма да бягам от тях.“

Форман, който стана олимпийски шампион за аматьори през 1968-а година в Мексико, мина след това в професионалния ринг и там има 76 победи, 68 от които с нокаут, и 5 поражения.

Известен като един от боксьорите с най-тежък удар, той загуби световната титла през 1974-а година от Мохамед Али. Легендарният сблъсък в Киншаса (Заир, сега ДР Конго) е известен и до днес като "Грохот в джунглата".

Двадесет години по-късно 45-годишният тогава Форман победи Майкъл Мурър, за да си върне титлата в тежка категория и да стана най-възрастният боксьор, печелил пояса. Форман беше приет в международната боксова Зала на славата през 2003-а година.