0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Интересна среща в олимпийското село в Чжанзякоу имаше звездата ни в сноуборда Радослав Янков.
При връщане от закуска заедно с помощник-треньора си Сотир Марков двамата се засякоха с легендата в халфпайпа в сноуборда Шон Уайт–Летящия домат. 

Американецът е трикратен олимпийски шампион и гадже със звездата ни в Холивуд Нина Добрев. Янков и Уайт обмениха мисли за олимпиадата и рестрикциите заради пандемията от коронавирус. След като разбрал, че Радо е от България, прочутият сноубордист поиска да се снима с него, за да прати снимка на любимата си Нина Добрев в САЩ. Нашите момчета и американецът набързо си направили снимки, а после си разменили и значки, и си пожелали успех в предстоящите стартове. За Уайт, чийто прякор Летящия домат е от времето, когато се състезаваше с червена коса, игрите в Пекин ще са последни в кариерата му. 

Връзката на големия шампион с Нина Добрев е от началото на 2020 г. Двамата живеят в дома на Шон в Лос Анджелис.
Шон Уайт е втората знаменитост в сноуборда и ските, с която си бъбри Янков на игрите. Още на път за Пекин той и водещият ни състезател в ски скока Владимир Зографски бяха приятно изненадани да видят в самолета си страхотната Естер Ледецка. Двукратната олимпийска шампионка от Пьончан 2018 г. е много добра приятелка на Янков. Чехкинята е и основен фаворит в паралелния гигантски слалом.