0

З латното момиче Християна Тодорова и тенисистът Димитър Кузманов си подариха незабравимо приключение в Австралия.
В почивния ден на турнира „Чалънджър“ в Бендиго ($58 320) втората ни ракета заведе гаджето си в най-емблематичното място на града, разположен на 150 км северозападно от град Мелбърн.
“Днес бях „миньор“ във втората най-доходоносна мина за злато на Зеления континент“, разказа в Инстаграм Хриси, която е световна шампионка и бронзова медалистка от Рио 2016 с ансамбъла, а сега прави кариера на международен съдия по художествена гимнастика.

Вече две години тя има връзка с Кузманов, с когото сега се пуснаха 62 метра под земята. Бендиго възниква през 1836-а точно покрай треската за злато, а преди това е бил населяван от племето тя-тя-вурунг. Когато в недрата на земята е открито злато, тук се стичат 30 000 златотърсачи от цял свят и дълго време мината е най-голямата на континента, като до 1954 г. са добити 777 тона (25 милиона унции) злато. След това находището отстъпва на друго в Западна Австралия, тъй като в прекалено дълбоките тунели в Бендиго има много вода.

Другата атракция за Тодорова, откакто пристигна в щата Виктория, са прилепите. 27-годишната софиянка пусна клипче на фона на залеза с коментар: „Иска ми се това да са сладки птички, които си чуруликат, но не – това са сладки прилепчета, които си цвъркат“.
Тази нощ Мико и египетският му партньор Мохамед Сафуат излязоха на полуфинал на двойки в Бендиго. Техни съперници са водачите в схемата Рубен Бемелманс и Даниел Мазур (Бел/Гер). Другата седмица 28-годишният пловдивчанин ще дебютира в квалификациите на Australian Open, след като миналия сезон проби в топ 200 на света.