0

Р усокоса красавица беше първата, която поздрави феномена от Швеция Арманд Дуплантис за новия му световен рекорд в овчарския скок.

22-годишният швед скочи 6,19 метра на турнира в зала в Белград и подобри собственото си постижение от 2018-а в Глазгоу. В сръбската столица той победи пред погледа на любимата си Десире Ингландер. Именно тя го взе в прегръдките си и го дари със страстна целувка след рекорда.

Двамата ще се върнат скоро в сръбската столица, където от 18 до 20 март ще се проведе световното в зала. „Заминавам за Швеция, но след седмица отново съм тук. Престоят ми у дома ще е достатъчен да се наспя“, каза след успеха си Дуплантис.

Той и Десире за заедно вече почти две години. Открил я в социалните мрежи и й писал, но в началото тя не му обърнала внимание. Срещнали се за сефте летен фестивал в Швеция през 2020-а и оттогава любовта им става все по-силна. Русокосата хубавица не успя да придружи любимия си в Токио, където той грабна олимпийската титла, но сега е неотлъчно до него. „Ти току-що скочи 6,19 метра и мен ме е страх от височини“, написа госпожица Ингландер, която през май ще навърши 21.

 

Тя е модел и има договор с агенция, базирана в Лондон и Истанбул. Заради нея той загърби стария си живот, за да заживеят заедно в центъра Стокхолм. Влюбените избрали дом в близост до нейните родители Ян и Мария. Преди това Арманд живееше и тренираше в Упсала, откъдето е неговата майка Хелена. „Близо е до Стокхолм и ми е много добре, тъй като в столицата има твърде много неща, които те разсейват. В Упсала имам спокойствие“, каза преди време атлетът, който е роден в Америка - в Лафайет (Луизиана) от американски баща и майка шведка. Доскоро той се срамуваше да дава интервюта на шведски с оправданието, че не го говори свободно, но вече използва без притеснения майчиния си език.