0

Л егендарният куотърбек Том Брейди ще изчака до следващия сезон през 2024 година в Националната футболна лига (НФЛ), за да започне новата си кариера като телевизионен анализатор в медийния гигант Фокс Спортс.

Седемкратният шампион в Супербоул прекрати състезателната си кариера миналата седмица след 23-години по терените с Ню Инглънд Пейтриътс и Тампа Бей Бъкъниърс.

Брейди подписа 10-годишен договор да стане водещ анализатор на Фокс Спортс миналия май, след като се оттегли от играта, като според информации контрактът е на стойност 375 милиона долара.

Въпреки че спря с американския футбол, 45-годишният играч няма да участва в отразяването на следващия сезон, тъй като възнамерява да си даде време за подготовка за новото поприще.

"Искам да бъда добър в това, което правя“, каза Брейди пред Фокс Спортс 1.

"Миналата седмица разговарях с ръководството на телевизията, което ми позволи да започна новата работа през есента на 2024 година. Ще отделя известно време, за да се науча наистина, да стана страхотен в това, което искам да правя и да се уверя, че не бързам с нищо. Необходимо ми е известно време за учене, развитие и изготвяне на стратегия и подготовката за работата ми в ефир", добави Брейди.

"Обичах времето си във футбола. Това е абсолютно невероятна любов в живота ми. Трудно е да се вземат такива решения за отказването ми, но със сигурност е правилният момент", добави той.