0

Г олемият испански баскетболист Руди Фернандес вече ще има повече време за съпругата си Елен Линдес и двете им деца – Алан и Аура.

39-годишният спортист обяви оттеглянето си от професионалния спорт на 16 август, ден преди рождения ден на своята любима. Красавицата, спечелила короната на Мис Испания през 2000 година, навърши 43 и цялото семейство отбеляза празника на Балеарските острови.

„Все още не мога да асимилирам, че изигра последния си мач за Испания“, написа хубавата Елен след отпадането на „Ла Фурия“ още в групите на олимпийския турнир по баскетбол в Париж. С участието си на игрите Руди се превърна в първия баскетболист, играл на 6 олимпиади. На сметката си той има две световни титли и четири европейски, както и много медали и индивидуални награди с клубния си отбор Реал.

„За мен беше привилегия да премина през тези 13 години с теб. Заслужаваш всичко, което си спечелил, и всичко, за което си се борил. Много се гордеем с теб“, добави съпругата, която освен модел е и успешен автор на детски книги.