0

А сът на Челси Бен Чилуел разгневи групата за защита на животните, след като участва в предизвикателство с тигър.

В Англия разпространиха видео, в което футболистът и негови приятели дърпат звяра с въже като част от атракция на зоологическа градина във Флорида. 25-годишният защитник, който се възстановява от контузия в коляното, е на почивка в САЩ по време на паузата в първенствата. 

Чилуел и компания са хванали въже, към което е прикрепено месо, докато от другата страна бял тигър ги дърпа към клетката си. 

Източник, който предостави кадрите на The Sun, бе категоричен:  „Това е злоупотреба с животни. Те не се отнасят с уважение към тигъра. Просто им е забавно. Така унищожават горкото животно." 

От Асоциацията за превенция на насилието върху животни във Великобритания също осъдиха действията на английския национал.

„Не считаме, че подобно действие помага на хората да показват по-голямо уважение спрямо дивите животни. Смятаме, че подобна увеселителна атракция е неуместна. Макар да осъзнаваме, че нещо такова вероятно е от полза за физическата форма на големите котки, мислим, че са налице и множество алтернативи за това”, заявиха от организацията.

Това е поредният случай, в който играч от Висшата лига има проблеми заради животните. Защитникът на Уест Хем Курт Зума беше обвинен, след като брат му го снима как рита котката си, а след това я замеря с пантоф. Впоследствие французинът бе глобен с 250 хил. паунда от клуба си. Преди 10 дни пък от организацията за защита на животните погнаха звездата на Лестър Джейми Варди, който изяви желание да си купи пингвин или жираф за домашен любимец.