0

Ч арли Морган стана част от английския футболен фолклор през 2013 г., когато беше изритан от нападателя на Челси Еден Азар. Морган беше едно от момчетата подавачи на топки на домакина Суонзи в полуфинала реванш в турнира за Купата на Лигата. В опита си да забави играта, той легна върху топката, която Азар искаше да върне в игра. Белгийският национал се опита да ритне топката изпод Морган, което предизвика възмущение по трибуните и, както се предполага, много болка за момчето с топката. То напусна терена с болки в ребрата, а Азар бе изгонен с червен картон за постъпката си. 

10 години по-късно Чарли Морган отново е в заглавията, след като беше посочен от The Times в списъка на най-богатите хора в Обединеното кралство на възраст под 35 години.

През 2016 г. заедно със свой партньор той създаде ексклузивна марка водка, която му донесе цяло състояние.

Чарли Морган (вляво) вече печели милиони от своя марка водка.

 Чарли Морган (вляво) вече печели милиони от своя марка водка.
marca.com

The Times оценява състоянието на Морган на £55 милиона, поставяйки го в списъка заедно с Хари Кейн и Рахим Стърлинг (£61 милиона), както и Гарет Бейл (£70 милиона).

Инцидентът от 2013 г. не завърши зле за младежа, като имаше помирение между двете страни. След срещата Морган беше поканен в съблекалнята на Челси, за да получи извинение от белгийския играч.