0

Ф инландският пилот от Формула 1 Валтери Ботас успя да набере средства в размер на 150 000 долара в подкрепа на мъжкото здраве.

Пилотът на Алфа Ромео подкрепи каузата "Мовембър" като не само си пусна традиционния мустак, но и участва в еротична фотосесия, в която на всяка негова снимка се виждат задните му части.

Ботас подари на бившия си съотборник Хамилтън гол задник

Календарът, който носи името "Bottass 2024" (бел. ред. - заигравка от името на пилота на латица Bottas и думата за задник "ass"), моментално се превърна в сензация сред феновете на финландеца. От продажбата на всяко копие 5,5 долара (5 евро) отиват за изследвания на рака на простата.

"Благодаря ви много за подкрепата. Заедно с даренията и с продажбите на календара сумата ще бъде около 150 000 долара. Точната фигура ще стане ясна до дни", написа в социалните мрежи Ботас.

Идеята на Ботас за благотворителния календар, изготвен от фотографа Пол Рипке, се разжда преди няколко месеца, когато по време на почивката си в Аспен, Колорадо Ботас е заснет от приятелката си Тифани Кромуел, докато се излежава гол. Снимката стана хит в Инстаграм, а след това правата над нея бяха продадени за благотворителност.
"Хората ме питаха "защо го направи? Защо искаш да си показваш задника?", каза Ботас.

"Но когато обяснявах, че го правя за благотворителност, хората разбираха. Освен това много се забавлявах, докато правехме тези снимки", добави още пилотът.

Източник: БТА