0

Б ившият футболен национал на Чехия Патрик Бергер отскочи в България, за да начеше своята риболовска краста с рибите в река Огоста. 

Бергер, обличал екипите на големи отбори като Борусия Дортмунд и Ливърпул, сам се похвали за подвизите си с въдицата на Огоста в Монтана в своя профил в Instagram. Напътствал го риболовният гид Станислав Мънков, на когото той специално благодари: “Абсолютно невероятна седмица с риболов в България ... благодаря ти mankovflyfishing за чудесните напътствия и че, междувременно, ни показа твоята чудесна страна“.

От снимката, на която Бергер държи впечатляващия си улов, той е сложил за кадем бейзболна шапка с емблемата на Ливърпул.

Патрик Бергер има шампионска титла на Бундеслигата с Борусия (1996 г.), а с Ливърпул спечели ФА Къп и Купата на УЕФА през 2001 г. В Англия е играл също за Портсмът, Астън Вила и Стоук Сити.

Той беше част и от тима на Чехия, който през 1996 година завоюва сребърните медали на Европейското първенство в Англия. С негов гол във финала отборът му водеше с 1:0, преди Оливер Бирхоф да обърне резултат с две попадения.