0

К олумбийската дива Шакира отново бе забелязана сред ВИП гостите на състезанието за Голямата награда на Великобритания във Формула 1. Това отново подхрани слуховете за романс с британския пилот на Мерцедес Люис Хамилтън, който пък яхна крилете на любовта и стъпи на третата позиция на подиума. 

Двамата бяха тема номер 1 и след състезанията в Маями и в Барселона.

Иначе и този старт мина без изненади при победителя - Макс Верстапен спечели осмия си успех за сезона, финиширайки пред местния любимец Ландо Норис (Макларън) и Хамилтън.

Гран при на Великобритания бе едно от лесно спечелените от Верстапен през тази година, но стартът предложи драма. Победителят от съботната квалификация не потегли добре и Ландо Норис го изпревари, а Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) почти направи двоен удар по световния шампион, но остана трети. 

Хамилтън пък излезе извън пистата в завой номер 3 и се смъкна до девета позиция, но седемкратният шампион постепенно възстанови позиции и стигна до четвърти подиум за сезона.

Състезателите на Макларън държаха известно време Верстапен приклещен на второто място, но това не продължи дълго. Нидерландецът изпревари Норис в петата обиколка и оглави класирането, а след още 15 тура вече водеше с четири секунди, които съхрани почти изцяло до края.

Спиранията в бокса и притесненията за дъжд не доведоха до промяна на първото място и пилотът на Ред Бул стигна до шеста поредна победа. Той вече има 255 точки и води с 99 пред съотборника си Чеко Перес (Испания, Ред Бул), който финишира шести от 16-а позиция на решетката.

Верстапен завърши с 3.798 секунди пред Ландо Норис, който надгради четвъртото място от Канада с втора позиция и записа най-доброто си класиране за сезона. Пилотът на Макларън направи великолепна битка с Люис Хамилтън, като успя на няколко пъти да блокира изпреварвания при пряк дуел с гуми хард за Норис срещу софт за британеца, пише БТА.

С третото си място Хамилтън се доближи на 16 точки от третия в генералното класиране Фернандо Алонсо (Испания, Астън Мартин), който финишира седми днес. 

Ето и репортаж от състезанието на "Силвърстоун":

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX