0

Т рикратната световна и 10-кратна европейска шампионка в шорттрека Елис Кристи най-накрая намери своето място в живота, след като дълго време се бореше с депресия.

Всичко тръгна надолу за нея през 2014-а, когато сблъсък на леда я изхвърли от финала на 500 метра на игрите в Сочи, Русия. Тогава получи смъртни заплахи, но се стегна и участва четири години по-късно в Южна Корея. Там се случи същото и тя отново не успя да грабне мечтаното злато.

Проблемите налегнаха британката и тя обяви край на кариерата си през 2021-ва. Изпадна в дълбока депресия, направи и опит за самоубийство, а в един момент остана и без дом заради дългове. Спаси я срещата с Конър Томпсън, сега неин партньор и баща на детето й.

Днес бившата шампионка печели повече от добре от платформата OnlyFans. “Работех усилено цял живот и останах бедна. Посветих всичко на спорта, а не спечелих нищо. Сега съм щастлива“, коментира пред „Дейли мейл“ британката и допълва, че за златния си медал от световното по шорттрек през 2017-а била наградена с едва 5000 паунда.