0

Т я е само на 25 години и основа своя марка за бижута едва миналия декември, но вече печели големи награди.
Става дума за сексапилната Матилде, любимата дъщеря на треньора на Рома Жозе Моуриньо. Таткото вече редовно може да бъде видян с бижута от мъжката колекция на своето дете.
Въпреки че португалецът вече не живее на Острова, щерка му развива успешен бизнес в Лондон. Преди броени дни Матилде спечели най-ценния приз за млад бижутер – за новопоявила се марка на годината, по време на церемонията за връчване на професионалните бижутерски награди. Най-впечатляващото е, че щерката на Жозе се запали по този занаят съвсем неотдавна - през 2018 г.

„За първи път се замислих за това, когато получих от родителите си златна гривна за 18-ия ми рожден ден. Бях толкова развълнувана – беше първото ми истинско бижу“, спомня си Матилде, която след това усвоява умения в Лондонския колеж за мода и прави магистратура по предприемачество в сферата на дизайна в колежа „Конде Наст“.

Това, което отличава произведенията на Матилде, е, че те са изработени от устойчиви материали. По време на шопинг пътешествие с майка си научава, че диамантите могат да се създават и в лабораторна среда. „Попаднах на бутик, в който представяха нова серия бижута. Собственикът ми обясни, че диамантите са изкуствено създадени и аз не можах да повярвам. После се насочих към тях, защото са екологични. Майка ми е израснала в Ангола и често ни е разказвала истории за кървави диаманти, така че сме много щастливи от съществуването на изкуствени“, разказа талантливото момиче, което има дългогодишна връзка с британеца Дан Греъм, който върти агенция за недвижими имоти.

Самата Матилде вече се сдоби със собствен магазин в Сохо, където някои от артикулите стигат 1850 евро, а нейни клиентки са актрисите Наоми Скот и Приянка Чопра Джоунс. Английските таблоиди твърдят, че младата госпожица вече е направила и първия си милион.
„Не само Моуриньо, но и неговите деца са Специални“, коментира „Сън“, припомняйки, че синът му Жозе-младши (21) прави първите си стъпки на треньор, след като се изявяваше като вратар.