0

Н ай-новият член на Топ 10 в тениса Яник Синер скъса с гаджето си Мария Брачини точно в края на сезона.
Връзката на 20-годишния италианец с по-голямата от него инфлуенсърка и моделка продължи 1 г.
Едрогърдата блондинка явно още не може да преглътне случилото се, защото спря да публикува каквото и да е в любимия си Инстаграм. Един от последователите й дори я подкани: „Скъпа, очакваме с нетърпение твоите постове. Това, че вече не си с Яник, не означава, че животът ти свършва“.

„Това е очевидно - отговори Мария. - Въпреки че да си вземеш пауза от социалните мрежи, се отразява добре. Скоро се връщам. Хиляди благодарности, че мислите за мен“.
След пробива му в големия тенис през 2020-а самият Яник призна, че момичетата вече се редят на опашка за сърцето му. Брачини обаче успяла да го завладее, защото е „мила и разбира нуждите ми като тенисист”. “Знае, че спортът ми е приоритет и не ми оказва никакъв натиск", обясни тиролецът, чиято кариера почва като скиор и той дори е национален шампион на гигантски слалом. Родителите му въртят хижа във Вал Фискалина, а синът им вече живее в Монако, където е съсед на Григор Димитров.

Синер стана и любимец на българската публика, след като миналия сезон вдигна купата от Sofia Open и стана най-младият ATP шампион от Апенините - едва на 19 г., два месеца и 29 дни. Тази есен той защити титлата си в „Арена Армеец“, побеждавайки Гаел Монфис на финала. Според „Кориере дела сера“ именно след София Яник поискал от Мария да приключат отношения, защото те прекалено много са се задълбочили.
Рижавият поведе днес Италия във финалите на Купа „Дейвис“. Първата ракета Матео Беретини (№7 в света) се контузи по време на заключителния турнир на най-добрите в Торино, където Синер влезе като резерва и дори спечели един мач. Сега той отново излезе в „Пала Алтитур“ в група Е на надпреварата, където първият съперник на домакините бяха САЩ. Третият отбор в групата е Колумбия.