0

Т ой има 2 победи в Шампионската лига и 3 световни клубни титли с Реал Мадрид, освен останалите трофеи в кариерата си с лисабонските грандове Спортинг и Бенфика. Прекратилият рано кариерата си – едва 33-годишен Фабио Коентрао твърди, че вече е сбъднал детската си мечта, връщайки се към корените си.

Бившият португалски национал, съотборник на Кристиано Роналдо и в селекцията, и в Реал Мадрид, днес е отдаден вече на риболова, както баща му навремето. Фабио Коентрао е роден във Вила до Конде, рибарски град на по-малко от 30 километра северно от Порто. Той израства с две страсти: футбол и риболов. Страсти, които го съпътстват през целия му живот, отбелязва "Марка".

Първата го доведе до сбъдване на най-голямата мечта в живота му: да играе за Реал Мадрид. Коентрао подписа през лятото на 2011 г. с Реал Мадрид, след като белият клуб плати 30 милиона на Бенфика. Договорът му с кралския клуб бе за 6 сезона, през този период той игра под наем в Монако и Спортинг.

Трансферът му в Мадрид му позволи да продължи да подхранва другата си голяма страст. Сега, вече оттеглил се млад от футбола, 33-годишният Коентрао напълно промени живота си.

Сега, вече като собственик на рибарски кораби в Португалия, той разкри, че именно в Реал Мадрид е купил първата си рибарска лодка.

Всекидневието му сега е далеч от светлините и лукса на футбола, каза Фабио Коентрао в интервю за португалския цифров телевизионен канал Empower Brand Channel.

„Хората, които обичат морето и които искат да изживеят морето, трябва да следват волята си, мечтата си. Това е и работа за новите поколения. Животът в морето не е срамен, както си мислят много хора. Това е работа, като всяка друга.

Но не само това - морето е красиво и имаме нужда от него, трябват хора, които работят тук. Тези хора трябва да се уважават както във всяка друга професия“, сподели Фабио.

„Идвам тук откакто съм се родил. Баща ми имаше лодка, беше в риболовния сектор и ходех много с него, обичах го. Когато имах време или бях на почивка, идвах тук винаги, когато мога.

Животът ми беше морето: морето и риболова. Разбира се, знаех, че футболът един ден ще свърши и че трябва да поема нова посока в живота си. И моето щастие е тази лодка и това е животът, който искам да водя“, признава бившият защитник на Реал Мадрид.

Той знаеше, че морето ще бъде неговият нов живот, затова още преди 6 г., докато все още беше във футбола, Коентрао започна този проект. Сега той е млад риболовен предприемач (в Португалия има 3800 риболовни лодки), който работи усилено, за да се усъвършенства и расте в сектор, който смята за привлекателен „за новите поколения“.