0

А лина Кабаева и Камила Валиева са популярни руски спортистки – едната е бивша шампионка по художествена гимнастика, другата е фигуристка. И двете имат татарска кръв. Свързва ги вече и нещо друго – в Русия слуховете ги спрягат за любимки на Путин, бившата и новата. А Валиева наричат „младата версия на Алина Кабаева“.

Слуховете за личния живот на президента на Руската федерация редовно „излизат” в медиите. Този път повод за дискусията стана "неформалната" му среща с младата фигуристка Камила Валиева, съобщава УНИАН.

След срещата на Путин с Валиева започнаха да говорят, че тя е новата му любимка. Твърди се, че точно така е започнала и връзката на главата на Руската федерация с (предполагаемата любовница и вероятно съпруга, според слуховете) Алина Кабаева.

На 26 април Камила отпразнува 16-ия си рожден ден, на този ден в Кремъл се състоя срещата на олимпийските шампиони от Пекин 2022. Тогава Путин я поздрави за личния й празник, изпи с нея шампанско и й направи подарък - копринен шал. Някога имало традиция мъжете да дават  забрадки на момичета, преди да се оженят за тях. Знак ли е, питат се в Русия.

По време на поздравленията президентът на Руската федерация беше видимо нервен, стъпваше от крак на крак и се усмихваше. Това беше причината за дискусиите.

Историите на Кабаева и Валиева са сходни и по отношение на възрастта на младите таланти – и двете се срещнаха с Путин като тийнейджърки. 

Първата беше на 18 години, когато се видя лично с президента на Руската федерация, втората вече е на 16 години. Клюкарите също така отбелязват външното сходство на предполагаемите избраници на ръководителя на Русия.

Камила Валиева (родена на 26 април 2006 г.) е руска фигуристка (етническа татарка). Европейска шампионка, тя нашумя тази зима и със забранения препарат триметазидин, открит в нейната допинг проба по време на Зимните олимпийски игри в Пекин.

По-рано Алина Кабаева се появи публично със сватбен пръстен на пръста си. Мрежата веднага реши, че тя се е омъжила за Путин. Швейцарски вестник наскоро съобщи, че двамата имат момчета - едното родено в Швейцария, другото в Москва.