0

С ръбски елитен тим заподозря местната федерация в задкулисни игри. Става въпрос за Колубара, който ще се сбогува с елита, след като му бяха отнети 9 точки. Така отборът се срина на последно място в класирането и няма да има никакви шансове за спасение.

Нещата за Колубара станаха страшни заради резултатите от плейофите. Там тимът, който до този момент бе спокоен за мястото си елита, навърза набързо 5 загуби и равен. И именно тези резултати станаха причина да попадне на мушката на федерацията.

"Бихме предпочели да се въздържим от коментари за решението на първата инстанция и да не правим това, което вършат злите езици и опонентите ни, за да не тълкува излишно позицията ни. Това решение е правен нонсенс предвид фактът, че УЕФА се аргументира за ВЪЗМОЖНА злоупотреба. То е взето без доказателства и обяснение", нарушиха мълчанието си от Колубара.  

"Явно на някого му пречи статута ни в Суперлигата, а щетите са както за нашия град, така и за момчетата, които честно потиха фланелката на Колубара през целия сезон. Ще подадем жалба с надеждата, че законовото решение ще бъде променено и ще настъпи справедливост", се казва още в обръщението до медиите. 

Иначе от развръзката с Колубара най-много спечели Раднички Ниш. Младост и Спартак минаха само с финансови санкции.