0

З латан Ибрахимович беше приет във Ватикана, там като Дядо Коледа той направи много лични и ценни подаръци на папа Франциск, съобщи „Гадзета дело спорт“.

 

С шведския гигант срещата бързо стана сърдечна и топла – с много снимки и размяна на предколедни подаръци. Видимо развълнуваният нападател пръв разчупи леда след като папата му изказа своята благодарност за посещението.

„Донесох нещо за Вас и исках да Ви го дам лично“, каза Ибра. Той взе „Адреналина“, своята автобиографична книга, и я постави в ръцете на папа Франциск: „Това е част от моята история, съдържа описанието на живота ми и малко послание".



Хорхе Берголио се разчуства и отговори: „Ще я прочета с удоволствие“, после даде на Златан своята творба „Спортът според папа Франциск“, припомняйки, че „спортът е послание за човечност и величие“.

Ибра обаче не беше свършил с подаръците си. Той извади своята фланелка на Милан с №11 и запита: „Харесвате ли Милан? С това правя малки магии на терена“...

Усмихнатият папа благодари горещо за „толкова личен“ подарък, преди обичайните снимки и поздрави, с които приключи папската аудиенция на Ибра.