0

К арсън Уенц не преживява най-добрите дни в кариерата си, но за сметка на това има повече късмет с хобито си.

Една от звездите в Националната футболна лига (НФЛ) е страстен ловец и редовно се хвали с точния си мерник. Обичайните му трофеи са основно диви пуйки, патици и елени. Сега обаче куодърбекът направи доста по-сериозен удар – огромна черна мечка.

По традиция Уенц веднага сподели снимки, на които позира до убитото от него с професионален лък животно. От тях и коментарите става ясно, че двамата с брат му Зак са на лов в Канада.

„Имахме възможност да открием и издебнем черна мечка на едно от новите ни любими места на Земята – Аляска! Невероятно пътуване и невероятно животно!“, написа асът от НФЛ.

Снимките получиха много харесвания в общия профил на братята Карсън и Зак в Инстаграм. Имаше, разбира се, и доста критики, които обвиняваха Уенц в жестокост. „Невероятно животно и затова го убивате?? Има смисъл“, гласи един от недоволните коментари.

Черната мечка е ендемичен вид за Северна Америка и има широко разпространение по тези ширини. Популацията й е стабилна и е два пъти по-голяма от тези на всички останали видове мечки взети заедно.

Карсън дебютира в НФЛ през 2016 г. Две години по-късно с Филаделфия Ийгълс спечели Супербоул. След четири силни сезона в тима той придоби голяма популярност. Сега обаче кариерата му не е във възход. След като напусна Ийгъл през 2020 г., той направи слаби мачове с Уошингтън Командърс и Индианополис Колтс. В момента е готов да бъде втори куотъбрек и си търси отбор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carson Wentz (@cj_wentz11)

Уенц, който е сред най-богатите спортисти, не жали средства за благотворителност. През 2018 г. той основа фондация, която раздава безплатно храна на нуждаещи се. Друга нейна дейност бе осигуряването на деца с тежки заболявания до дейности като плуване, лов и риболов. Уенц също така съдейства и за изграждане на спортна зала в Хаити. От 2018-а е женен за Мадисън, от която има дъщерите Хадли и Хъдсън, съответно на 3 и 1,5 г.