0

П ървата ни ракета при жените Виктория Томова изигра втори пореден мач на много високо ниво в квалификациите на Australian Open и продължава битката за място в основната схема. Във II кръг от пресявките българката премаза с 6:0, 7:5 Кейти Суон (Великобритания).

Първата ни ракета при жените Виктория Томова изигра втори пореден мач на много високо ниво в квалификациите на Australian Open и продължава битката за място в основната схема. Във II кръг от пресявките българката премаза с 6:0, 7:5 Кейти Суон (Великобритания).

Съперничка на софиянката в решаващата фаза ще е 136-ата в класацията Ирина Мария Бара, която направи обрат в румънското дерби с Александра Игнатик – 5:7, 6:1, 6:4. В досегашните си сблъсъци със своята връстничка 26-годишната Вики има само една победа от 4 мача, но пък успехът й е в последния им мач - на клея във Валенсия през септември.

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов обаче не успя да сътвори нов обрат и отпадна в мача си от предпоследния кръг на квалификациите за Australian Open. 28-годишният пловдивчанин отстъпи с 5:7, 6:4 на 7 г. по-възрастния от него Тобиас Камке в Мелбърн.

Мико изпусна да вземе първия сет, въпреки че водеше с 5:3 и сервираше за успеха, което явно му повлия и във втората част. Любопитното е, че точно преди дебюта на Кузманов в турнира той тренира заедно с бившия №64 в света германец. Българинът напуска надпреварата с 8 точки за световната ранглиста, където е №204 в момента.