0

З ащитникът на елитния турски „Коняспор“ Ахмет Чалик е загинал, след като е претърпял пътнотранспортно произшествие в квартал Гьолбаши в Анкара. Около 9:00ч. местно време той е шофирал от Анкара в посока Нигде. Той е загубил контрол, като е излязъл от пътя, а автомобилът му се е преобърнал след удар в ограда.

Защитникът на елитния турски „Коняспор“ Ахмет Чалик е загинал, след като е претърпял пътнотранспортно произшествие в квартал Гьолбаши в Анкара. Около 9:00ч. местно време той е шофирал от Анкара в посока Нигде. Той е загубил контрол, като е излязъл от пътя, а автомобилът му се е преобърнал след удар в ограда.

Очевидци веднага са сигнализирали за катастрофата на 27-годишния защитник и са повикали линейка и полиция. При извършения от парамедиците контрол е установено, че Ахмет Чалик, който е бил сам в автомобила, е починал. Образувано е разследване на инцидента. Снимки в местните медии показват сериозно смачкана кола покрай пътя.

Чалик премина от „Галатасарай“ в „Коняспор“ през 2020-а. Той изигра последния си мач за националния отбор на Турция през 2017-а срещу Молдова. Турската футболна федерация, „Галатасарай“, други елитни отбори и министърът на младежта и спорта Мехмет Касапоглу изразиха своите съболезнования.