0

У крайна e загубилa над 50 генерали и офицери в резултат на ракетна атака срещу команден пункт в Днепропетровска област, съобщи руското министерство на отбраната.

Говорителят на ведомството – ген. Игор Конашенков, заяви, че е бил нанесен удар с ракети "Калибр" по командния пункт на украинските войски край село Широкая дача, Днепропетровска област, когато там се е провеждала среща на команден състав. Според военното министерство в резултат на това „загинаха над 50 генерали и офицери от въоръжените сили на Украйна, включително Генералния щаб“.

Ведомство съобщи и за редица удари с прецизни оръжия по украинските войски, сред които 14-та отделна механизирана бригада и 56-та мотопехотна бригада. Ударени са били и обекти в регионите Кременчуг, Лисичанск, Николаев и Харков. .

За два дни Украйна е загубила два щурмови самолета Су-25 и хеликоптер Ми-24, два зенитно-ракетни комплекса Бук-М1, почти 100 танка и бронирани машини, над 20 автомобила с реактивни системи за залпов изстрел, 30 оръдия и минохвъргачки. Това сочат данните на руското министерство на отбраната. В Херсонска област, според ведомството, е бил свален дрон Bayraktar TB2.