0

М ъж на 37 години е признал, че е убил бившата си учителка в началното училище, защото се е чувствал унизен от нея по онова време – преди 30 години. Убиецът, който междувременно е арестуван (миналата неделя), заявил пред следователите, че учителката е съсипала втората му година в училище. Според съобщения в медиите, които се позовават на изявления на съученици, в класа е имало редовни унижения.
Зверски обезобразеното тяло на учителката Мария Верлинден (на 59 г.) е намерено в къщата ѝ в Херенталс, близо до Антверпен, през ноември 2020 г. Извършителят я е намушкал 101 пъти с нож. Тя е лежала в огромна локва кръв в кухнята.
От апартамента на жертвата не е било откраднато нищо, а портфейлът на жертвата все още е бил на масата за хранене. Разследващите се сблъскват със загадка. Първоначално ДНК сравненията със следи от кръв, открити на местопрестъплението, не дават резултат - извършени са 435 анализа. След това полицията разширява разследването.


Тогава идва пробивът! 37-годишният убиец се доверява на свой приятел, знаейки, че като бивш ученик също ще бъде помолен за проба. Приятелят уведомява полицията. ДНК-тест потвърждава, че той е бил на мястото на престъплението.