0

М лада българка, продавала кокаин и екстази на звезди от Холивуд и Лос Анджелис, се изправи пред съда в Града на ангелите. 33-годишната Мирела Тодорова е обвинена за продажба на дрога заедно с тв актьора от SWAT и „Луцифер“ Муктар Катер Сей.

Обвиненията срещу тях са в заговор за разпространение и продажба на наркотици, както и продажба на фалшиво екстази на мъж, който издъхнал от въпросната стока, обявиха от Министерството на правосъдието на САЩ. В обвинителния акт пише, че Мими, както я наричали дилъри и клиенти, и актьорът могат да получат минимална присъда от 20 години федерален затвор или максимална - доживотен затвор. Делото се води от помощник-прокурорите Патрик Кастанеда и Джейсън К. Панг от Международната секция за наркотици, пране на пари и рекет.

Жертвата на фалшивата дрога на Мими Рай Масколо, с малката му дъщеричка

 Жертвата на фалшивата дрога на Мими  Рай Масколо, с малката му дъщеричка
Дейли мейл

Разплитането на наркомрежата на Мирела и Сей започнало още на 15 ноември 2020 г. Тогава бил намерен мъртъв 37-годишен мъж, син на актьор от Холивуд. Той купил екстази от българката, която била донесена от Сей. Поръчката била за хапче оксикодон по телефона. Сей доставил дозата, в която имало фентанил. Адресът на мъжа бил в Бевърли Хилс. В хода на разследването на полицията в ЛА и ДЕА клиенти признали, че стоката на Мими е опасна. В обвинителния акт има дори изречение от клиент, който пратил есемес на Тодорова: „Йо Мими, киселите са мръсни“. Проверката на полицаите показала, че нашенката има тройно гражданство – българско, американско и канадско. Пътувала често и до Мексико, за да движи наркобизнеса си.

Мирела имала вкус към лукса, пишат журналисти от „Дейли мейл“. За домашен любимец тя отглеждала ягуар, който кръстила Принцеса. За него е споменато и в обвинителния акт. Тя имала голям апартамент в Холивуд. Станало ясно, че тя дала ключове и на актьора Сей. На свой ред той ангажирал шофьори, за да улесни доставката на наркотици до клиенти в окръг Лос Анджелис и Холивуд. Тодорова също носела, но твърде рядко и само на отбрани знаменитости.

В съобщението на Министерството на правосъдието на САЩ е описано още, че в рамките на програмата за справедливост при свръхдоза за полевия отдел на DEA в Лос Анджелис агентите си сътрудничат с местните правоприлагащи органи.