0

Б орсовите цени на газа в Европа във вторник сутрин се увеличиха с над 10% на фона на признаването от страна на Русия на независимостта на самоопределилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), става ясно от данни на лондонската борса ICE.

Борсовите цени на газа в Европа във вторник сутрин се увеличиха с над 10% на фона на признаването от страна на Русия на независимостта на самоопределилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), става ясно от данни на лондонската борса ICE.

Фючърсите за месец март на хъба TTF в Нидерландия се увеличиха до почти 935 долара за 1000 куб. м или 80 евро за мегаватчас.
В понеделник руският президент Владимир Путин обяви признаването на суверенитета на двете републики.


Народните съвети на Донецк и Луганск са ратифицирали споразуменията за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ с Русия, съобщи РИА Новости.
На извънредно пленарно заседание на парламента в Донецк всички 87 от присъстващите народни представители са гласували за приемането на решението. Народният съвет на ЛНР също е одобрил ратификацията единодушно с подкрепа от 47 от присъстващите народни представители.