0

51 процента от американците смятат, че спасяването на икономиката им е по-важно от санкциите срещу Русия за инвазия в Украйна. Това сочат резултатите от анкета, проведена от Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес.

Последният път, когато агенцията зададе този въпрос на американската общественост през април, 55 процента казаха, че наказването на Русия чрез санкции е по-важно от предотвратяването на икономическия спад.

44 процента от американците подкрепят изпращането на помощ за Украйна, докато 32 процента са против, а 23 процента не са решили. 49 процента обаче смятат, че Съединените щати трябва да играят само незначителна роля в настоящия конфликт. Това, което остава неясно обаче, е дали респондентите смятат, че предоставянето на помощ от 40 милиарда долара на украинците, одобрено от Байдън в събота, означава, че САЩ играят основна роля в конфликта.

Малко над една пета от американците имат „много доверие“ в способността на Байдън да управлява отговорно ситуацията в Украйна. Други 39% казват, че имат известно доверие, докато други 39% казват, че почти нямат никакво доверие.