0

Е С даде зелена светлина на четвъртия пакет от икономически и индивидуални санкции срещу Русия, съобщи Съветът. Ограниченията най-богатите руснаци бяха обявени от Европейския съюз, Великобритания и дори Япония.

ЕС даде зелена светлина на четвъртия пакет от икономически и индивидуални санкции срещу Русия, съобщи Съветът. Ограниченията най-богатите руснаци бяха обявени от Европейския съюз, Великобритания и дори Япония.

Списъкът със санкции на ЕС срещу Русия е "най-силният пакет от санкции, приеман някога от Европейския съюз в неговата история", заяви днес френският министър на финансите Бруно Льо Мер, преди да влезе в заседание на финансовите министри на ЕС.

Санкциите са насочени към руския бизнес и медиен елит, както и към няколко отбранителни компании. В съобщението се потвърждава, че санкциите са насочени към "ключови олигарси, лобисти и пропагандисти, прокарващи версията на Кремъл за ситуацията в Украйна, както и към ключови компании в секторите на авиацията, военната промишленост и изделията с двойна употреба, корабостроенето и машиностроенето". Мерките ще въведат и забрана за внос в ЕС на желязо и стомана.