0

А мериканският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да убеди България и Словакия да изпратят на Украйна зенитни ракети С-300, които президентът Володимир Зеленски поиска, пише британският вестник "Файненшъл таймс".

Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да убеди България и Словакия да изпратят на Украйна зенитни ракети С-300, които президентът Володимир Зеленски поиска, пише британският вестник "Файненшъл таймс".

Изданието отбелязва, че Остин ще разговаря с колегите си от България и Словакия и припомня, че и двете страни разполагат с противовъздушните ракетни системи С-300 от времето на Съветския съюз, с които са обучени да работят и украинските военни.

"Файненшъл таймс" пише за това в обширна информация за одобреното от президента на САЩ Джо Байдън изпращане на нови американски оръжейни системи на Украйна, включително усъвършенствани въоръжени дронове. По оценки на Пентагона обявената от Байдън допълнителна военна подкрепа за Украйна ще възлезе на около 1 млрд. долара.