0

„Информацията, разпространена от ДНР за кораба, е фейк. Хората са живи и здрави. Няма външни лица на борда му“, заяви пред „Телеграф“ Даниел Стефанов, мениджър на кораба „Царевна“.

Припомняме, че по-рано днес от народната милиция на Донецката народна република разпространиха твърдение, че два чуждестранни плавателни съда са били превзети от украинските националисти. Според информацията единият от тях е бил именно българския „Царевна“.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, написаха в Telegram от милицията на новопровъзгласилата се държава.

За „Телеграф“ от Ситуационният център на Министерството на външните работи също определиха информацията като фалшива. Тя беше отречена и от военното министерство.