0

И талианското правителство е готово да възстанови театъра в украинския град Мариупол, който беше разрушен от бомбена атака. Това заяви след заседание на кабинета в четвъртък  министърът на културата Дарио Франческини, цитиран от "Ройтерс".

Италианското правителство е готово да възстанови театъра в украинския град Мариупол, който беше разрушен от бомбена атака. Това заяви след заседание на кабинета в четвъртък  министърът на културата Дарио Франческини, цитиран от "Ройтерс".

"Кабинетът одобри предложението ми да предложа на Украйна ресурсите и средствата за възстановяването ѝ възможно най-скоро. Театрите на всички страни принадлежат на цялото човечество", написа Франческини в "Туитър".

Украйна каза, че театърът е бил засегнат от руски въздушен удар в сряда, докато много хора са се били скрили там от бомбардировки. Русия отрече да е ударила театъра.

Представители на полка "Азов" заявиха, че обстрелът на руснаците пречи да бъдат извадени изпод развалините на Мариуполския драматичен театър хората, които остават блокирани в бомбоубежището.