0

А мериканският президент Джо Байдън стана обект на подигравки в родината си, след като беше тотално игнориран от медиите и администрацията си по време на посещение в Белия дом на бившия държавен галва Барак Обама, предава „Дейли мейл“.

79-годишният Байдън беше видимо раздразнен, след като остана в сянката на Обама, около когото се заформи тълпа от журналисти и политици. Сред тях беше дори вицепрезидентът Камала Харис. 43-ият президент беше поканен в Белия до по случай 12-ата годишнина от стартирането на Закона за достъпни здравни грижи, по-известен като Obamacare.

Преди Байдън да бъде тотално игнориран заради харизматичния си предшественик, събитието беше изпълнено с много позитиви емоции, а Байдън и Обама не спряха да показват уважението си един към друг. Те се прегръщаха, шегуваха се и се смееха, докато демократите ги аплодираха.

След края на събитието обаче ситуацията напълно се промени. Президентът беше напълно игнориран и забравен, докато десетки хора се скупчиха около Обама, за да му стиснат ръката и да го поздравят. На клип, разпространен в социалните мрежи се вижда как вицепрезидентът Камала Харис стои усмихната до Обама и няколко пъти игнорира опита на Джо Байдън да привлече вниманието й. Държавният глава се опита да заговори и предшественика си, който обаче беше прекалено зает да разговаря с останалите хора и напълно умишлено игнорираше бившия си вицепрезидент.