0

К омандосът Роб О'Нийл, който е бил член на екипа на спецчастите на САЩ, който уби Осама Бин Ладен, той отправи силно предупреждение към президента на Русия Владимир Путин и също така изрази недоволство от реакцията на собствената си страна на инвазията в Украйна.
Роб О'Нийл, от Монтана, е бил част от екипа SEAL Team Six, който ликвидира терористичния лидер, организирал атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г.
Военнослужещият, който е изпълнил 400 бойни мисии за 16 години служба, заяви, че Владимир Путин е "загубил ума си", като е започнал инвазия в Украйна. Той е възмутен от отговора на САЩ на инвазията и твърди, че Америка е реагирала слабо, пише британският в. „Мирър“.

О'Нийл заяви, че Пентагонът е по-загрижен за екологичната си програма, за борба с изменението на климата, вместо да се опитва да се бори с Путин, съобщи "Дейли мейл".
Той твърди: "Не се побеждава един луд човек с ядрени оръжия, със слабост... Това е все едно да се опитваш да спреш побойник в училищния двор, като го успокояваш, това е глупост.
"Сега те (Пентагонът) губят време и ресурси, за да направят военните кораби зелени. Неприятната истина е, че Русия и Китай ни се смеят, когато говорим за изменението на климата във военната област."
О'Нийл признава, че не е вярвал, че Русия ще нахлуе в Украйна, защото е допуснал грешка, опитвайки се да осмисли "решението на един луд човек". Но той се надява, че съпротивата на Украйна ще продължи и ще накара Русия да претърпи загуби до степен, в която тя ще бъде готова да седне и да обсъди мира.