0

Л юбовницата на Владимир Путин – Алина Кабаева, се крие в Швейцария заедно с четирите им малки деца, съобщиха източници на американското издание „Пейдж Сикс“. „Докато Путин извършва нападението над Украйна, атакувайки невинни граждани и причинявайки бежанска криза, семейството му се е прислонило в много тайна и много обезопасена хижа някъде в Швейцария – поне засега“, заявил един от източниците.

38-годишната Кабаева, която е олимпийска шампионка по художествена гимнастика, имала четири деца от 69-годишния руски лидер, но те никога не са го потвърдили официално. Според източници двамата имат 7-годишни близначки, които са родени край швейцарския град Лугано през февруари 2015 г. Твърди се, че имат и двама синове. „Алина има две момченца и две близначки от Путин, които са родени в Швейцария – заяви източник на „Пейдж Сикс“ относно децата на Путин от Кабаева. - Всички деца имат швейцарски паспорти, а вероятно и тя също“.

Путин има две други големи дъщери – 36-годишната Мария и 35-годишната Катерина, от първия си брак с бившата стюардеса Людмила Шкребнева. Той упорито се бори да опази децата си от медиите и общественото полезрение. Той почти не говори за тях публично, което предизвиква объркване колко деца има всъщност. Путин и Шкребнева бяха женени три десетилетия до развода им през 2013 г. Дъщеря им Мария е родена в Ленинград през 1985 г., а Катерина - в Германия през 1986 г., когато семейството живеело там, докато Путин служел в КГБ.

Кабаева е една от най-награждаваните състезателки в историята на художествената гимнастика. Тя има два медала от олимпиади, 14 от световни първенства и 21 от европейски. Алина получи прозвището „най-гъвкавата жена в Русия“. Тя веднъж се снима гола, увита в животинска кожа, за едно мъжко списание. През 2008 г. руският вестник „Московский кореспондент“ публикува статия, в която пишеше, че Путин се е развел и е на път да се ожени за Кабаева. Статията бе опровергана от Кремъл и вестникът бе закрит. Но спекулациите за отношенията на Путин с бившата гимнастичка продължиха, вкл. с многобройни материали и твърдения, че имат много деца. Източници дори заявиха, че може да са се венчали с частна православна церемония. Кабаева бе депутат от прокремълска партия в продължение на 8 години. През 2014 г. тя бе назначена от Кремъл да ръководи държавната Национална медийна група, като се твърдеше, че годишната й заплата е $10 млн. Въпреки че има високопоставена роля, тя рядко се появяваше на обществени места през последните няколко години. Кабаева отрече да има деца през юли 2013 г., след като бе съобщено, че е родила дъщеря в елитната болница „Сент Ан“ в швейцарския град Тичино. Объркването нарасна още повече, когато през 2019 г. бе съобщено, че е родила близнаци в акушеро-гинекологичната клиника „Кулаков“ в Москва.

Но що се отнася до решението на Путин да скрие семейството си в Швейцария, той може да е подценил тази страна, изтъкна „Пейдж Сикс“. Решението на властите да не запазят неутралитет и да заемат твърда позиция срещу Русия шокира мнозина в международната общност. Швейцарският Федерален съвет обяви на 28 февруари, че замразява авоарите на списък от руски лица и компании, като отбеляза, че „финансовите санкции срещу Путин, премиера Михаил Мишустин и външния министър Сергей Лавров също трябва да влязат в сила незабавно“. Не е ясно как тези санкции биха могли да засегнат децата на Путин и Кабаева, като се има предвид, че те имат швейцарски паспорти, а авоарите им са внимателно укрити.