0

Р акета "Точка-У" е била прихваната над град Донецк, съобщиха местните власти от ДНР, цитирани от РИА "Новости" и ТАСС. Твърди се, че ракетата е украинска.

Ракета "Точка-У" е била прихваната над град Донецк, съобщиха местните власти от ДНР, цитирани от РИА "Новости" и ТАСС. Твърди се, че ракетата е украинска.

От отломките са загинали 16 граждани, 28 са ранените. Те са откарани в болницата, а видеа в социалната мрежа показват трупове на улицата. Сред ранените има и едно дете.

Засега не се потвърждава информацията, че и сред жертвите има деца, както твърдяха първоначално местните власти от ДНР в лицето на Денис Пушилин.

Според него от началото на военните действия над Донецк са били прихванати 15 ракети.

Ракетата е паднала на ул. "Университетска", която обичайно е много оживена и се намира недалеч от правителствената сграда. Повечето жертви са били хора, чакащи да влязат в банков клон, както и пътниците от автобус на градски автобус, съобщава Първи канал. Според ТАСС на опашката е имало десетки, предимно пенсионери.

Местните власти от ДНР твърдят, че ракетата е била с касетъчен заряд.

Градът през последните дни бе подложен на обстрел, а според жители на Донецк толкова много жертви не е имало от 2015 г., съобщава Първи канал на руската телевизия.